Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z mięsem i groszkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
cebula 1 szt
papryczka chili 1 szt
pomidor 1 szt
sól do smaku 1 szczypta
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
czosnek ząbki 1 szt
kolendra posiekana 1 łyzka
groszek zielony 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z mięsem i groszkiem

Na patelni rozgrzewamy niewielką ilośc oleju , dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i przesmażamy na złoto.

Dodajemy posiekaną papryczkę chili , świeżą kolendrę i pokrojonego w kostkę pomidora – smażymy na wolnym ogniu przez kilka minut.

Doprawiamy solą , imbirem , posiekanym czosnkiem i odrobiną chili – dobrze mieszamy.

Dodajemy zmielone mięso i cały czas mieszając smażymy ok. 10 minut.

Wrzucamy groszek, podgrzewamy i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku.

Podajemy z ugotowanym al dente makaronem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 18.09.2014 11:21
smaczny obiad
Megg 18.09.2014 06:59
super smaczne danie
Noruas 17.09.2014 23:56
uwielbiam takie obiady!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak