Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka orzechowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło lub margaryna 25 dkg
cukier 15 dkg
mąka pszenna 25 dkg
mąka ziemniaczana 10 dkg
orzechy włoskie
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka orzechowe

Kroki postępowania

1
Orzechy mielimy.
Krok 1 - Ciasteczka orzechowe foto
2
Do miski dajemy miękkie masło .
Krok 2 - Ciasteczka orzechowe foto
3
Do masła dodajemy mąki ,cukry i orzechy.
Krok 3 - Ciasteczka orzechowe foto
4
Wyrabiamy ciasto ręką.
Krok 4 - Ciasteczka orzechowe foto
5
Z ciasta robimy kulki wielkości orzecha włoskiego układamy na blasze wyłożonej papierem.
Krok 5 - Ciasteczka orzechowe foto
6
Każdą kulkę przyciskamy widelcem.

Blachy dwie jednocześnie wkładamy do nagrzanego piekarnika 150 st termoobieg i pieczemy około 20 minut.

POLECAM!!!!
Krok 6 - Ciasteczka orzechowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 18.09.2014 11:48
Mniam :) Uwielbiam ciacha z orzechami.
ice cubes 18.09.2014 11:47
z chęcią by się takie zjadło :)
gosia56 18.09.2014 10:38
Bardzo dziękuję za miłe komentarze a ciasteczka są pyszniutkie;)
Ewelina1991 18.09.2014 08:03
super ciasteczka
gusia1000 17.09.2014 22:27
Fajne takie.
Bernadeta1 17.09.2014 21:43
Przez Twoje ciasteczka nie zasnę takiego mi narobiłaś smaku, pychotka
Helena63 17.09.2014 20:46
uwielbiam takie ciastka chętnie upiekę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak