Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa zkluskami lanymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
śmietana 12% 100 gram
olej do smażenia
mąka 100 gram
jajko 1 sztuka
Bazylia suszona Prymat
kostka rosołowa 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa zkluskami lanymi

3 litry wody gotujemy z kostkami rosołowymi.Pieczarki myjemy kroimy w kostkę przyprawiamy i smażymy. Podsmażone pieczarki dodajemy do rosołu. Mąkę rozrabiamy z jajkiem szczypta soli i wodą tak aby powstało żadkie ciasto. Ciasto wlewamy cienkim strumykiem do zupy caly czas mięszajac. Gotujemy ok 10 minut., dodajemy smietane doprowadzamy do wrzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pati8 17.01.2011 13:40
moze byc pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak