Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak ze świeżymi pomidorami i natką pietruszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt.
wywar warzywny 1 i 1/2 litra
cebula biała 1 szt.
masło 2 łyzki
mąka 2 łyzki
pomidory bez skóry 4 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
natka pietruszki 1 łyzka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak ze świeżymi pomidorami i natką pietruszki

Kapustę poszatkować i dodać do wywaru. Zagotować i wkroić pomidory i cebulę. Dodać liście laurowe. Z mąki i masła zrobić zasmażkę i podbić kapuśniak. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 17.04.2013 16:40
ślinka mi cieknie
marcia71 16.02.2011 15:43
robię z koncentratu ale spróbuje taki
marcia71 16.02.2011 15:43
robię z koncentratu ale spróbuje taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak