Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DIABELSKA ZUPA POMIDOROWA Z KURCZAKIEM I RYŻEM

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory w puszce 3 puszki
pierś z kurczaka 1 sztuka
olej 4 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
pietruszka 2 sztuki
por 1 sztuka
marchew 4 sztuki
czosnek 1 główka
seler 1/2 sztuki
papryczka chili 1 łyżeczka
sól 1 łyżka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 12 ziaren
ryż 2 szklanki
natka pietruszki 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: DIABELSKA ZUPA POMIDOROWA Z KURCZAKIEM I RYŻEM

Pierś z kurczaka kroję na kawałki, posypuję papryką, pieprzem i podsmażam na rozgrzanym oleju.
Marchew, pietruszkę, por, seler i cebulę kroję na kawałki, zalewam wodą i gotuję na niewielkim ogniu aż warzywa będą miękkie. Następnie odcedzam wywar.

Do wywaru dodaję kurczaka i pomidory rozdrobnione za pomocą blendera.

Następnie przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno pokrojoną papryczkę chili, pieprz, sól oraz kawałki marchwi. Zupę gotuję na niewielkim ogniu, a pod koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki.

W miedzy czasie gotuję ryż.
Zupę podaje z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.09.2015 16:03
Taka właśnie lubię
Granita 17.09.2014 11:19
taka w moim domu mogłaby gościć codziennie
kuklik 16.09.2014 18:25
przesmaczna zupka
gosia561 16.09.2014 16:44
diabelsko smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak