Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki lubelskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowenp łopatka lub szynka 1 kg
kawałek słoniny
cebula 5 szt
Marynata do mięs pikantna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki lubelskie

Mięso kroimy w kostkę, słoninę w cienkie paski a potem w kostkę o wielkości mięsa, cebulę kroimy w plastry. Mięso pozostawiamy w marynacie ok 2 godzin. Następnie bierzemy patyczki do szaszłyków i nabijamy na przemian mięso, słonina, cebula az do końca produktów. Pieczemy na grillu polewając czasem jeszcze marynatą.

Kto uwielbia mięsko pieczone to są najlepsze szaszłyki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Boguśka1 10.08.2010 22:31
Jadłam takie szaszłyki:) umm pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak