Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony na plastrach cukinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczek wieprzowych 70 dag
średnie cukinie 2
tartego sera 3 łyżki
olej
puszki kukurydzy 1/3
sól
posiekany czosnek
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony na plastrach cukinii

Nastawić piekarnik na 200 st C. Polędwiczki pokroić w grube plastry ok 3 cm. Delikatnie rozbij je tłuczkiem. Posyp przyprawami. Odstaw. Cukinię pokrój w plastry o grubości 1 cm. Polej2 łyżkami oliwy. Podsmaż na suchej patelni ok 5 min. Mięso wymieszaj z pokrojoną cebulą i smaż na oleju ok 10 min. Plastry cukinii rozłóż na małej blaszce. Na każdej połóż kawałek polędwiczki. Podlej sosem ze smażenia. Posyp kukurydzą i pokrojoną papryką. Zapiekaj 20 min w temp 170 st C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak