Sposób przygotowania

Kruche ciasto :
do miski wsypać 3 szklanki mąki tortowe, 3/4 szklanki cukru, jeden cukier waniliowy, 5 zółtek,1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1,5 kostki masła. Zagnieść do uzyskania jednolitej konsysnetcji i wyłożyć blachę
Masa sernikowa :
do miski dodać twaróg, wsypać budyń i szklankę cukru, 1 cukier waniliowy, 3 jajka, 2 szklanki mleka i 1/2 szklankę oleju. Wymieszać i wylac na blachę

Zapiekać w termoobiegu w temp. 180 C około 1 godzinę

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    nie ma to jak domowy serniczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Bardzo lubie serniczki z budyniem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !