Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy serniczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1,5 kostki
mąka tortowa 3 szklanki
żółtko jajek 5
cukier wanilinowy 2 szt
sok z cytryny
twaróg 1 opakowanie duże
budyń waniliowy 2 szt
cukier 1 szklanka
jajko 3 szt
mleko 2 szklanki
olej słonecznikowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy serniczek

Kruche ciasto :
do miski wsypać 3 szklanki mąki tortowe, 3/4 szklanki cukru, jeden cukier waniliowy, 5 zółtek,1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1,5 kostki masła. Zagnieść do uzyskania jednolitej konsysnetcji i wyłożyć blachę
Masa sernikowa :
do miski dodać twaróg, wsypać budyń i szklankę cukru, 1 cukier waniliowy, 3 jajka, 2 szklanki mleka i 1/2 szklankę oleju. Wymieszać i wylac na blachę

Zapiekać w termoobiegu w temp. 180 C około 1 godzinę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 02.10.2010 08:57
Bardzo lubie serniczki z budyniem
Anita21 10.09.2010 17:50
nie ma to jak domowy serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak