Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy ryż na ciepło

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kminek cały Prymat 2 łyżeczki
bulion 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy ryż na ciepło

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu studzimy.
Krok 1 - Kolorowy ryż na ciepło foto
2
Na patelnię wlewamy olej dodajemy pokrojoną cebulę chwilę dusimy.
Krok 2 - Kolorowy ryż na ciepło foto
3
Marchewkę scieramy w słupki i 2 łodyżki selera naciowego kroimy.
Krok 3 - Kolorowy ryż na ciepło foto
4
Paprykę obieramy ze skórki kroimy w paseczki, natkę pietruszki siekamy.
Krok 4 - Kolorowy ryż na ciepło foto
5
Do podduszonej cebuli dodajemy marchewkę i seler .
Krok 5 - Kolorowy ryż na ciepło foto
6
Na patelnię dodajemy paprykę wlewamy bulion ,doprawiamy mieszamy.nakrywamy i chwilę gotujemy.
Krok 6 - Kolorowy ryż na ciepło foto
7
Do warzyw dodajemy ryż chwilę podgrzewamy.
Krok 7 - Kolorowy ryż na ciepło foto
8
Do ryżu dodajemy natkę pietruszki mieszamy i podajemy na ciepło .
Ale na zimno też dobre.
Krok 8 - Kolorowy ryż na ciepło foto
9
POLECAM!!!!!
Krok 9 - Kolorowy ryż na ciepło foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 18.09.2014 13:36
ciekawy pomysł ! !!!
gusia1000 17.09.2014 22:18
Fajne jedzenie.
gosia56 14.09.2014 11:16
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
Renata9 14.09.2014 08:45
pysznie i bardzo kolorowo :-)
Bożena6 14.09.2014 00:03
Kolorowo i smacznie.
IKrakowianka 13.09.2014 23:20
kolorowo i pysznie
IlonaAlbertos 13.09.2014 22:08
Zasmakowałby mi.
Mniam 13.09.2014 21:58
Lubię taki ryż z warzywami. Smaczny i kolorowy.
2milutka 13.09.2014 21:56
jak kolorowo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak