Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na porcje. Następnie natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem. Podsmażyć na rozgrzanym na patelni maśle. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać octem winnym i niewielką ilością wody, posypać ziołami prowansalskimi i podpiec przez około 35 minut. Następnie dodać pokrojonego w kostkę ananasa i podpiekać przez 10- 15 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. W trakcie pieczenia mięso można polewać sosem z pieczenia. Zamiast octu winnego można użyć wina.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    lubię kurczaka sama robię często kurcze na obiad
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    musi być bardzo dobry - ja bardzo lubię połączenie mięsa z owocami.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    można by spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszność
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajne połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Musi być przepyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    jutro robię tym sposobem,ciekawa jestem jak wyjdzie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !