Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg pieczony z sosem miętowo-jogurtowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg sprawiony 2 sztuki
jogrt naturalnyu 100 g
masło 1 łyżeczka
mięta liście
oliwa
sok z cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg pieczony z sosem miętowo-jogurtowym

1. ryby myjemy, osuszamy, przyprawiamy sokiem z połowy cytryny, oliwą, solą i pieprzem,
2. obsmażamy je na oliwie z dodatkiem masła,
3. następnie przekładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni celcjusza na 15 min,
4. jogurt łączymy z resztą soku z cytryny, solą, pieprzem i posiekaną miętą,
5. rybę podajemy ze smażonymi ziemniaczkami, polaną sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 26.10.2011 08:23
smaczne
ZEWA 18.04.2011 09:49
apetyczne
Karolina92 04.12.2010 17:11
ta rybka musi byc cudowna!
eli_555 04.09.2010 00:46
Zjadła bym taką rybkę.
wedith1 23.08.2010 06:55
Fajny ten sosik, muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak