Sposób przygotowania

• rybę kropimy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem,
• na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy masło, smażymy łososia po 5 min z każdej strony,
• zdejmujemy z patelni i zabezpieczamy przed wystygnięciem,
• na patelnie dodajemy 6 cieniutkich plastrów cytryny, chwilę obsmażamy,
• dodajemy mąkę, a po chwili wodę i śmietanę ciągle mieszając, posypujemy solą, pieprzem, dodajemy liść kafiru i jeszcze chwilę podgrzewamy,
• bakłażana kroimy w plastry, większe plastry kroimy na pół, polewamy oliwą, posypujemy solą pieprzem i papryką, obsmażamy na osobnej patelni,
• kiełki mieszamy z listkami kolendry, polewamy częścią sosu cytrynowego, mieszamy,
• kiełki rozkładamy na talerzach, dookoła układamy plastry bakłażana, na kiełkach kładziemy rybę,
• polewamy całość sosem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Uwielbiam rybki a ta wygląda pysznie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    wyszło Ci to idealnie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    mniam az ślinka mi leci
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    niesamowite danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    niesamowite danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    niesamowite danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    niesamowite danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !