Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnik nadziewany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 1 szklanka
woda letnia 1 szkl
jajko 2 szt
mąka
ser żółty 10 plasterków
szynka gotowana 10 plasterków
pieczarki 4 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnik nadziewany

Do miski dajemy jajka mleko i wodę .Dodajemy kucharka i dosypujemy mąki aż ciasto będzie gęste jak śmietan . Nalewamy na olej rozgrzany na patelni placek grubszy niż nalesnik jakieś 2 razy . Smażymy chwilkę . Kładziemy na wierzch warstwę szynki potem warstwę sera i na koniec pieczarki pokrojone w plasterki . Nalewamy pomału na pieczarki ciasto ,żeby je nakryć . Jak placek będzie już brązowy przekładamy go na druga stronę i smażymy .Na złoty kolor .Ciasto i nadzienie na 4 placki ,zależy od wielkości patelni .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 28.11.2011 21:55
świetna propozycja naleśnika
Anna133 18.10.2011 15:17
uwielbiam takie dania ;)
Seba 09.05.2011 11:41
smaczne
wiola28a 23.04.2011 23:03
pycha
pauluna
pauluna 23.08.2010 12:41
super
marzencia2007 21.08.2010 12:35
wyglada idealnie!
Agnieszka_B 15.08.2010 21:21
Ciekawy pomysł. Spróbuję taki przyrządzić:)
Margo1 14.08.2010 08:42
wygląda jak pizza
amorzenek 08.08.2010 08:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak