Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewica wieprzowa w marynacie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
sos sojowy 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
cebula 2 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Polewica wieprzowa w marynacie

Polędwicę należy umyć i osuszyć. Mięso pokroić w kostkę i wymieszać z marynatą przygotowaną z sosu sojowego, oliwy, papryki mielonej, imbiru, kolendry, jogurtu i posiekanej cebuli dymki. Mięso odstawić na 2 godziny do lodówki, po upływie tego czasu doprawić do smaku solą i zapiekać w naczyniu żaroodpornym przez około 60 minut( do momentu, gdy mięso będzie miękkie i upieczone). Polędwicę można także grillować nadziewając ją na szpadki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 24.11.2013 14:17
Ciekawy przepis
IKrakowianka 03.08.2013 16:43
świetna marynata
szajba2 21.08.2011 18:21
smaczna
Barbara55 29.06.2011 17:36
dla mnie to jest super
rakow2
rakow2 21.02.2011 14:57
polewicy wieprzowej jeszcze nie jadłam (ani nie piłam)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak