Sposób przygotowania

Polędwicę należy umyć i osuszyć. Mięso pokroić w kostkę i wymieszać z marynatą przygotowaną z sosu sojowego, oliwy, papryki mielonej, imbiru, kolendry, jogurtu i posiekanej cebuli dymki. Mięso odstawić na 2 godziny do lodówki, po upływie tego czasu doprawić do smaku solą i zapiekać w naczyniu żaroodpornym przez około 60 minut( do momentu, gdy mięso będzie miękkie i upieczone). Polędwicę można także grillować nadziewając ją na szpadki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    polewicy wieprzowej jeszcze nie jadłam (ani nie piłam)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dla mnie to jest super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetna marynata
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !