Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z kurszonką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 900 gram
cukier drobny 120 gram
woda 2 łyżki
przesiana mąka 230 gram
zimne masło pokrojone w kostkę 115 gram
brązowy cukier 75 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z kurszonką

Pikarnik nagrzewam do temperatury 190 stopni. Makę przesypuję do dużej miski, rozcieram z masłem do momentu, aż masa będzie przypominała tartą bułkę, dodaję cukier. Jabłka kroję w plastry, mieszam ze 120 gram drobnego cukru o 2 łyżkami wody (można dodać szczyptę cynamonu), owoce umieszczam w żaroodpornym naczyniu, posypuję kruszonką. Piękę około 35-40 minut do momentu, aż owoce zaczynają bulgotać, a kruszonka sie przyrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 22.07.2011 10:40
pycha
kamilaj 29.08.2010 19:11
ulubione ciasto mojego chłopaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak