Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski w glazurze sojowo-miodowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbaski koktajlowe lub malutkie serdelki 500 gram
sos sojowy 1 łyżka
miód płynny 1 łyżka
ziarna sezamu 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski w glazurze sojowo-miodowej

Kiełbaski ułożyć pojedyńczą warstwą na blase do pieczenia, piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni do momentu aż kiełbaski zaczną brązowieć (6-8 minut). Miód wymieszać z sosem sojowym, polać powstałym sosem wyjęte z piekarnika kiełbaski. Włożyć z powrotem do pieca na 15-20 minut, aż zbrązowieją. Obracać 2-3 razy w ciągu pieczenia. Wyjąć z piekarnika, obsypać ziarnami sezamu, wymieszać, przełożyć na półmisek. Kiełbaski podaję z bagietka i sałatką z pomidorów i cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamilaj 29.08.2010 19:12
muszę koniecznie spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak