Sposób przygotowania

Kukurydze umieścić w dużym garnku, zalać wodą (tak by prawie przykrywała kukurydzę), do wody dodać łyżeczkę masła i szczyptę soli, gotować 10-15 minut na pół twardo. Wyjąc kukurydze z wody, poczekać aż lekko przestygną, przekroić każdą na 3 części. Z soli morskiej, pieprzu i chilli przygotować mieszankę, obtoczyć w niej kawałki kukurydzy. Obsypane mieszanką kukurydzę skropić lekko sokiem z limonki i odrobiną oliwy, grilować.

Taką kukurydzę zawsze podaję do steów, szasłykó lub pałeczek z kurczaka, dobra jest również z samym pieczywem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    dla wielbicieli kukurydzy jak znalazl :D ja tam kukurydze w postaci pop cornu tylko :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !