Sposób przygotowania

Krok 1 / 8

Z mleka, drożdży i łyżki mąki robimy zaczyn.
Dodajemy resztę mąki, cukier i stopione masło. Zagniatamy i odstawiamy na 1h ,aby podwoiło objętość .


Porada autora

Kurtosze robi się z ciasta drożdżowego, tylko mąka, mleko ,drożdże ,cukier i trochę masła. Ciasto nawija na grube wałki i opieka. . I tutaj przyda się pomysłowy Dobromir. Próbowałem kilka sposobów i najlepszy okazał się kuchenny wałek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Czyki

    Znakomite do kawki :):)pychota :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    wwwiolka

    Świetnie wyglądają.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Barbara13

    bardzo ciekawe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rysia

    Fajne ciasto.
  • 1
    kkk-004-2
    Opublikowano

    Futka

    wspaniałe ciacha - mniam :)
  • 1
    2-kopiowanie-kopiowanie-kopiowanie-kopiowanie
    Opublikowano

    Gabi44

    Fajne,jadłam kurtosze .Twoje wyglądają jak oryginalne węgierskie.
  • 1
    1474375_615132251866604_1909229352_n
    Opublikowano

    Habibi

    kojarzą mi się z czeskimi Trdelnikami, które są pieczone na długich wałkach, na ulicach w Pradze, smak cynamonowy i najlepsze na ciepło :) a nazwa mi pod węgierską pasuje ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pracochłonne, ale z chęcią bym takich domowych spróbowała !
  • 0
    008
    Opublikowano

    Christopher

    @Habibi,masz dobre skojarzenia.Czeski trdelnik i węgierski kurtosz to właśnie mój kominek.Opisałem to na blogu DS.
  • 0
    008
    Opublikowano

    Christopher

    @BernadettaP. Wbrew pozorom praca idzie szybko. Jak już napisałem tylko pierwszy krok jest niepewny,a warto.
  • 1
    p1080683
    Opublikowano

    inka2012

    jeszcze czegoś takiego nie jadłam, muszę wypróbować!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Beata999

    Przypomniały mi się zagraniczne wakacje .Wspaniałe smaki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !