Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Nieduże pstrągi po 30 dag 4
cytryny 2
Gałązki tymianku
oliwa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z ziołami

Sprawione pstrągi opłukać,osuszyć,oprószyć na wierzchu i w środku solą i pieprzem.Włożyć do środka gałązki tymianku,odstawić w przykrytym naczyniu w chłodne miejsce na godzinę.Cytryny wyszorować szczoteczką we wrzątku,pokroić w plasterki razem ze skórką.Ułożyć pstrągi w specjalnym koszyczku w kształcie ryby,lub na tacce,obłożyć plasterkami cytryny,położyć na ruszcie.Smarować w trakcie pieczenia oliwą,aby ryba była aromatyczna,można wrzucić trochę ziół na węgiel.Rybę podawać z jasnym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak