Sposób przygotowania

Marynata: 4 łyżki soku z cytryny,4 łyżki oliwy z oliwek,sos sojowy do smaku,oregano,tymianek,imbir
Dokładnie wymieszać składniki.Mięso opłukać,wytrzeć,włożyć do marynaty na 2-3 godz.,odstawić w chłodne miejsce,wyjąć,osączyć.Umyte jabłka pokroić na cząstki,nie obierać,wyjąć gniazda nasienne,posmarować marynatą,przykryć,odstawić na 30 min..Mięso ułożyć na ruszcie,grillować 20-30 min.Jabłka grillować 5-10min.,cząstki ułożyć na upieczonych filetach,posypać papryką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !