Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wieprzowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa
ogórki kwaszone
marchewka
boczek wędzony
Musztarda sarepska Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wieprzowe

Mięso pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą. Marchewkę , szynkę lub boczek oraz ogórek pokroić w paski. Mięso posmarować musztardą, zwinąć rulonik i spiąć wykałaczką.Panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej, lekko podsmażyć.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i upiec.Można również ugotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.09.2014 20:28
Zawsze dobre.
marcia7 11.09.2014 16:11
doskonałe zraziki
pajbek 11.09.2014 07:22
Takie lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak