Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ravioli w sosie pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
cebula 2 szt
olej do smażenia
sól
peprz
mąka 2 łyżki
śmietana 1 szt
bulion 1 kostka
ravioli 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Ravioli w sosie pieczarkowym

Ravioli ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju, dodać pokrojone peczarki , bulion w kostce i szklankę wody. Poddusić 10 minut i dodać sól i pieprz do smaku. Pod koniec dodać śmietanę i zagęścić mąką. Gotowym sosem polać makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 20.05.2011 20:11
pycha
etka 30.01.2011 19:26
uwielbiam ravioli
goofy9 08.01.2011 23:01
super przepis
ewasylwia 24.11.2010 10:30
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak