Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oszukane schabowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapeluszy kani 6 szt.
jajek 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
śmietany 12% 40 ml
mleko 1/2 l
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Oszukane schabowe

Kapelusze kani, oczyścić, umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić każdy z nich na 4 części. Przełożyć je do naczynia, zalać mlekiem i odstawić na około pół godziny. Wyjąć, posypać solą i czarnym mielonym pieprzem, panierować najpierw w jajku roztrzepanym ze śmietaną, a następnie w bułce tartej. smażyć w głębokim oleju. Smakują przepysznie:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 14.04.2012 17:45
super
adam1f 13.04.2012 00:12
dobre
IlonaAlbertos 16.02.2012 01:35
Pomysł przedni.
Renataj 02.02.2012 07:15
Jak dla mnie te oszukane są smaczniejsze od tych "prawdziwych"
marchewka 05.10.2011 21:17
aaaa... takie oszukane, fajne i podobno smaczne
monika154 12.05.2011 09:25
uwielbiam
Misiek1 07.05.2011 14:07
przepis warty wypróbowania:)
Nina7 16.08.2010 11:08
Nie próbowałam, ale ... wyglądają pysznie
Agnieszka_B 08.08.2010 17:19
Można uzbierać w lesie lub kupić na targu:)
Ewa111 07.08.2010 15:15
Tylko gdzie te kanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak