Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porzeczki 50 dag
woda 1,5 l
mąka ziemniaczna 2 dag
rodzynki 5 dag
cukier 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z porzeczek

Porzeczki należy przebrać, opłukać a następnie zalać wrzącą wodą. Chwilkę je gotujemy. Później należy je przetrzeć. Mąkę mieszamy z niewielką ilością zimniej wody, po czym łączymy ją z porzeczkami i opłukanymi rodzynkami. Zagotowujemy. Dodajemy cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 30.12.2011 09:20
ciekawa, takiej jeszcze nie jadłam :)
cooleczka 07.12.2011 17:46
ciekawy przepis :)
mirosława4 19.11.2011 21:12
smaczna dla ugaszenia pragnienia w upalne dni
motomaniak 06.09.2011 15:53
cos nowego
Renataj 10.07.2011 13:23
Lubię zupy owocowe ale takiej jeszcze nie jadłam
matii6 18.03.2011 19:43
ja też nie jadłam
alaaa 03.01.2011 08:25
no takiej nie jadłam
anna186 02.10.2010 21:17
nie jadlam takiej
aga130982 01.09.2010 18:57
super
aga130982 15.08.2010 17:59
jeszcze takiej nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak