Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czarnych jagód

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagody 60 dag
woda 1,5 l
śmietana 150 ml
mąka ziemniaczna 1-2 dag
cukier 15 dag
Goździki całe Prymat do smaku
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czarnych jagód

Jagody należy przebrać i opłukać. Zalewamy je wrzącą wodą i dodajemy przyprawy. Teraz należy to ugotować i przetrzeć. Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do naszych jagód. Teraz całość należy zagotować, mieszając trzepaczką. Doprawiamy do smaku cukrem. Wystudzić. Zupa smakuje lepiej podana z grzankami z biszkoptów :).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.10.2014 14:39
ciekawy przepis
smile 21.05.2012 18:59
musi byc pyszn
Fiffi 30.01.2012 23:56
bardzo ciekawe
Kuchareczka2 17.01.2012 12:01
przepyszna
Justa32 25.11.2011 15:07
ciekawy przepis!!!
Wiesława1 23.11.2011 19:01
super
ewaa 18.11.2011 20:34
pyszna lekka zupa:)
dianix 16.08.2011 18:26
nie jadlam nigdy:)
izoldaaa6 19.11.2010 19:32
pycha
aga130982 01.09.2010 18:56
dobra
linka1312 28.08.2010 21:03
jak bylam mala to na wsi u rodziny takie cos jedli. mi nie smakowalo za bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak