Sposób przygotowania

Mięso gotujemy (można wykorzystać np. mięso z rosołu), aż będzie miękkie. Cebulkę drobno siekamy i szklimy, czosnek również. Mięso, przestudzone mielimy, mieszamy z cebulą na jednolitą masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Składniki na naleśniki miksujemy, odstawiamy na 30min. Smażymy naleśniki, na dużej patelni, nie za grube.

Nakładamy porcję farszu na naleśniki, zakładamy boki, a następnie zwijamy. Panierujemy kolejno w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rumiany kolor. Do barszczu domowego nieodzowne.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pychota... Uwielbiam krokiety:)
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pięknie wyglądaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają bardzo apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    lubię takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    ulubienie mojego męża

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !