Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Taco muszle

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

muszle do taco 12 szt
mielona wołowina 1/2 kg
cebula czerwona 1
oliwa 1 łyżka
passata pomidorowa 4 łyżki
oregano 1 łyżeczka
chilli 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
ser żółty
kukurydza
pomidory 2 szt
papryka 1 szt
Przyprawa do dań kuchni meksykańskiej Prymat 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Taco muszle

Na dużej patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebule drobno posiekane, dodajemy czosnek drobno posiekany, chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smażymy przez minutę. Dodajemy mięso, mieszając smażymy. Dodajemy drobno pokrojone pomidory i passate. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Doprawić solą oraz pieprzem oraz 1/2 łyzeczki przyprawy meksykańskiej. Smażymy jeszcze chwilę. Na koniec dodajemy kukurydzę i chwilę razem smażymy. Mozna uzyc gotowego sosu Taco i dodać do mięsa. Ser zółty scieramy na tarte. Muszle do taco można podgrzać w piekarniku lub mikrofali. Na spód muszelki dajemy mięso, na to kawałek pomidora, kukurydzę i starty ser. Oczywiście do sosu i miesa można dodać więcej składników: fasole czerwoną, avocado, do woli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 08.05.2012 23:23
bardzo ładne muszę takie zrobic na imieniny
Agnieszka_B 07.08.2010 08:33
Przepis bardzo ciekawy. Koniecznie muszę wypróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak