Sposób przygotowania

Na dużej patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebule drobno posiekane, dodajemy czosnek drobno posiekany, chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smażymy przez minutę. Dodajemy mięso, mieszając smażymy. Dodajemy drobno pokrojone pomidory i passate. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Doprawić solą oraz pieprzem oraz 1/2 łyzeczki przyprawy meksykańskiej. Smażymy jeszcze chwilę. Na koniec dodajemy kukurydzę i chwilę razem smażymy. Mozna uzyc gotowego sosu Taco i dodać do mięsa. Ser zółty scieramy na tarte. Muszle do taco można podgrzać w piekarniku lub mikrofali. Na spód muszelki dajemy mięso, na to kawałek pomidora, kukurydzę i starty ser. Oczywiście do sosu i miesa można dodać więcej składników: fasole czerwoną, avocado, do woli.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Przepis bardzo ciekawy. Koniecznie muszę wypróbować:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    bardzo ładne muszę takie zrobic na imieniny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !