Sposób przygotowania

mięso umyć , wyciągnąć kość, , dać do miseczki i posypać przyprawą do kurczaka, czosnkiem w proszku, połową sosu sojowego, odstawić na kilka godzin, potem w środek mięsa ułożyć 2 małe ogóreczki kiszone , dwa kawałki czerwonej papryki, i ser żółty , zwinąć mięso w roladę i spiąć skórkę z obu stron wykałaczkami, dać do naczynia żaroodpornego i natrzeć z wierzchu mięso przyprawami i naciąć skórkę w szachownicę, obok mięsa pokroić drobno paprykę, ogórki i pomarańczowy pomidor oraz czosnek, dodać 2 łyżki oleju do tego, ziele angielskie i liście laurowe. wstawić do piekarnika , najlepiej piec pod przykryciem . Po godzinie wlać wino i piec jeszcze pół godziny , potem wyjąć z piekarnika , mięso dać na talerz jak ostygnie to je pokroić, a sos gotować jeszcze na wolnym ogniu niech trochę odparuje woda rozpuścić w nim mąkę i zagotować podawać z szyszkami ziemniaczanymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Super wygląd.
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Pięknie wygląda
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    dobry przepis,warto spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    wow super wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kome

    kuszący
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Mniam, mniam...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    na pewno smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    mi smakuje :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Apetycznie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !