Sposób przygotowania

Masło zagotować ze szklanką wody i łyżeczką soli. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i mieszać nie zdejmując garnka z ognia, aż ciasto będzie odstawać od brzegów rondla. Ciasto przestudzić, mieszając wbijać po jednym jajku.Chudy wędzony boczek i ser pokroić w małą kosteczkę. Dodać do ciasta i wymieszać. Olej rozgrzać w głębokim garnku. Z ciasta za pomocą łyżki formułować owalne racuchy i rzucaj je na tłuszcz. Smażyć z obu stron na złoty kolor, osączyć na serwetkach. Podawać same lub z surówkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka :)
  • 8
    original
    Opublikowano

    plocia

    zdecydowana nowość dla mnie
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne sa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetny , nowy sposób na racuszki
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    brzmi bardzo ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !