Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
olej 4 łyżki
mąka tortowa 1 szklanka
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy włoskie 1 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: tort orzechowy

Jajka utrzeć z cukrem na gęstą białą masę, dodając na koniec po 1 łyżce oleju. Do utartej masy dodawać porcjami mąkę z proszkiem ciągle mieszając. Na koniec dodać orzechy i wymieszać. Gotową masę wlać do tortownicy wcześniej wysmarowanej margaryną lub masłem i posypanej bułką tartą. Piec około 30 min.

Krem:
1 opakowanie czekoladowego kremu do tortów
1 szklanka orzechów mielonych
Krem przygotować według przepisu na opakowaniu dodając na koniec zmielone orzechy.
Przekrojone na pół ciasto przełożyć kremem jak również posmarować tort na wierzchu i po bokach. Można boki i wierzch posypać orzechami lub polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak