Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, dodawać po jednym żółtku i po troszkę cukru, dalej ubijać. Dodawać po troszeczkę wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszać w ciasto łyżką. Na końcu dodać olej i jeszcze raz wymieszać. Piec w temp. 180 st. C przez ok. 30 min.
MASA: 0,5 litra mleka zagotować z cukrem. Drugie 0,5 litra wymieszać z budyniem i mąką. Wszystko zagotować i ostudzić. (Żeby nie zrobiła się skorupa na budyniu , na wierzch położyć folię spożywczą) Ostudzony budyń zmiksować z margaryną.
KRUSZONKA: Składniki na kruszonkę usmażyć na złoty kolor.

WYKONANIE: Biszkopt kroimy na dwa blaty. Przekładamy połową masy układamy ananasy ( najlepiej pokrojone w kostkę) , smarujemy masą. Układamy drugi blat biszkoptu.NA wierzchu rozsmarować resztę masy - cienką warstwę i posypać kruszonką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wygląda smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo zachęcające ciasteczko.
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanka1

    Tylko to nie moje fotki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !