Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mikołajkowe poduszki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 150 g.
cukier trzcinowy 10 dkg
skórka z cytryny 1/2 szt.
mąka 280 g.
żółtko jajek 1 szt.
jajko 1 szt.
dżem 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: mikołajkowe poduszki

Wszystkie składniki oprócz dżemu wyrabiamy na ciasto. Schładzamy w lodówce ok.godziny. Potem wałkujemy na cienki placek. Wykrawamy kółka. Na jednym kładziemy łyżeczkę konfitury i przykrywamy drugim kółkiem. Boki zlepiamy. Tak wykorzystujemy całe ciasto. Pieczemy w piekarniku. 175 stopni, aż się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 03.08.2013 08:15
polecam bo są pyszne
Beata73 19.07.2013 08:22
super ciekawe w smaku
Beata73 07.05.2013 16:20
rewelacyjne!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak