Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladka dla babci

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko w proszku 2 szkl.
mleko 3,2% 1/2 szkl.
masło 1/2 kostki
cukier drobny 1/2 szkl.
cukier wanilowy 1 op.
orzechy włoskie 4 łyzki
kakao 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladka dla babci

Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać masło, kakao. Jak lekko przestygnie dodać mleko w proszku. Dodać orzechy i dobrze wymieszać. Gęstą masę wylać do dowolnej foremki i schłodzić w lodówce. Po godzinie gotowa!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 04.08.2013 10:15
wspaniała!!!!!
Zoso 20.11.2011 10:47
ciekawy przepis
mala2021 28.09.2011 09:53
spróbuję
mala2021 28.09.2011 09:53
spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak