Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bambo

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 12 sztuk
mąka 25 dag
cukier 30 dag
proszek do pieczenia 2 łyżki
cukier puder 3 łyżki
śmietanfixy 2 szt
sok z połówki cytryny
kremówka 0,5 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Bambo

1. ciasto: ubić białka na sztywno, dodawać cukier ubijając , potem po jednym żółtku nadal ubijać około 30 minut, wymieszać mąke z kakaem i proszkiem do pieczenia i przesiać to do miski z ubitą pianą i powoli wymieszać ze sobą. podzielić ciasto na pół i upiec dwa placki. po upieczeniu przekroić każdy z nich na pól.

2. Pianka: śmietanę 30% ubić dadając cukier i śmietanfix .na końcu sok z cytryny wmieszać do ubitej śmietany. Przełżyć ciasta , na wierzch zrobić dowolną polewę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 16.01.2014 14:39
przepyszne ciacho !!!!!
gosia1988 22.03.2013 11:49
wyśmienite
barbara11561 21.02.2013 10:11
super ciacho
emilia11 08.12.2011 11:50
super wyglada
artur7 12.04.2011 15:00
pyszne
Angelika10 22.02.2011 00:36
Fajne
wolochski 07.02.2011 23:04
super
iknkirke 23.01.2011 09:44
smaczne
gusia1000 06.01.2011 00:10
Piękne wysokie ciasto.
Dorota76 24.09.2010 12:41
Super to wygląda
Ewa104 20.08.2010 06:38
Smacznie wygląda!
krzyniu1984 09.08.2010 12:10
smakowity!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak