Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
szalotka 2 szt
czosnek ząbki 2 szt
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
tymianek szczypta
bulion drobiowy 1 litr
serek mascarpone 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa

1. dynię obieramy, usuwamy miękką część i pestki. Pozostały miąższ kroimy w kostkę
2. szalotkę i czosnek drobno siekamy
3. w garnku rozgrzewamy oliwę, szklimy na niej szalotkę. Dodajemy czosnek, smażymy ok. pół minuty. Wrzucamy dynię i smażymy około 5 minut często mieszając. Solimy, pieprzymy i dodajemy tymianek.
4. Do garnka z warzywami wlewamy gorący bulion. Gotujemy aż dynia będzie miękka (około 20 - 30 minut)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 02.09.2014 22:58
Bardzo fajne danie.
Ankha 02.09.2014 21:13
Już czas zacząć sezon na zupy dyniowe
IlonaAlbertos 02.09.2014 20:24
Uwielbiam zupę dyniową. Ta wygląda smakowicie.
PaniMISIOWA 02.09.2014 19:51
uwielbiam, muszę kupić dynię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak