Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe pierniczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 500g.
jajko 4
żółtko jajek
szklanka cukru
mielonych migdalow 400g.
Sztuk migdałów w całości (bez skórki) 80
łyżeczka proszku do pieczenia
Pokrojonej kandyzowanej skórki pomarańczowej i cytrynowej i pomarańczowej 50g.

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe pierniczki

Jajka utrzeć z cukrem.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,przyprawami korzennymi,skórką i mielonymi migdałami.Zagnieść ciasto i wstawić na 2 godziny do lodówki.Ciasto rozwałkować i pociąć na 40 kwadratów.Każde ciastko posmarować żółtkiem wymieszanym z 2 łyżkami wody. Udekorować 4 połówkami migdałów.Piec 20minut w 180 stopniach.Wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 02.05.2011 08:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak