Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzybów (np.borowików) 50dag
łyżki masła 2
pietruszka
marchewki 3
szklanki śmietany 1\\2
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa

Grzyby starannie oczyścić,opłukać,następnie pokroić w cienkie plastry.Cebulę obrać,posiekać.W rondlu rozgrzać masło,wrzucić grzyby i cebulę,lekko zrumienić.Marchewkę i pietruszkę oczyścić,opłukać,pokroić na kawałki.Bulion drobiowy zagotować,wrzucić warzywa oraz podduszone grzyby z cebulą.Oprószyć solą,gotować do miękkości.Zupę zdjąć z ognia,zmiksować.Dolać śmietanę,wymieszać,zagotować.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 13.09.2011 00:14
super
Kate131 12.03.2011 08:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak