Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa rozkosz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt.
pieczarki 300 gram
majonez 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser topiony 8 (w plastrach)

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa rozkosz

Pieczarki podsmaż, pod koniec posól do smaku.
Filety lekko zbić, doprawić solą i pieprzem i delikatnie zarumienić na patelni.
Zrumienione filety położyć na blasze, na nie położyć pieczarki i piec ok 20-25 min w temp 200-220st. C. Nastepnie na każdą porcję nałożyc po łyżce majonezu i przykryć 2 plastrami topionego sera. Tak zapiekać jeszcze do 10min.
Podawac z ziemniaczkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak