Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę jak na gulasz .Posolić i popieprzyć mięso .Na patelni rozgrzać tłuszcz ( olej i masło ) i obsmażyć na nim mięso .Podlać 1 szklanką wody .Dodać pokrojoną w cienkie ,, piórka „ cebulę .I gotować na małym gazie .W tym czasie -grzyby zalać 2 szklankami wody i gotować 30 minut . Odcedzić – wlewając wywar do gulaszu .Grzyby pokroić w paseczki i wrzucić do mięsa . całość dusić pod przykryciem ( przy uchylonej pokrywce ) ok. 30 minut. Doprawić do smaku lubczykiem , powidłami , pieprzem .Wsypać kaszę gryczaną i gotować mieszając aż kasza wchłonie cały płyn i będzie miękka .
Potrawa ma przypominać konsystencją Risotto .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiazur

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !