Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica kebabowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

polędwica wieprzowa

Marynata

przyprawa do gyrosa
olej
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica kebabowa

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i dokładnie osuszyć. Natrzeć oliwą oraz przyprawą z dodatkiem soli.
Krok 1 - Polędwica kebabowa foto
2
Zawinąć w folię i odstawić na noc do lodówki.
Krok 2 - Polędwica kebabowa foto
3
Na drugi dzień naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Mięso wyjąc z folii i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec około 35-40 minut, co jakiś czas podlewać powstającym sosem [ ja przełożyłam mięso do rękawa i pod koniec pieczenia rozcięłam rękaw].
Krok 3 - Polędwica kebabowa foto
4
Wyjąć.
Krok 4 - Polędwica kebabowa foto
5
Ostudzić.Pokroić w plastry i podawać na zimno do kanapek .
Krok 5 - Polędwica kebabowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.09.2014 20:17
Rarytas. pycha.
Adamorek 03.09.2014 15:39
wspaniale to mięsko wygląda
Wafelek2601 30.08.2014 23:50
Pyszna, robię podobnie
kuklik 30.08.2014 22:09
pyszne mięsko i na ciepło i zimno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak