Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka z brzoskwinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 sztuki
ser żółty 4 słupki
brzoskwinie w puszce 4 ósemki
mleko 2 łyżki
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka z brzoskwinią

Filety rozbić i cienko posmarować masłem, posypać przyprawami ziołowymi. Na każda pierś położyć po kawałku sera i brzoskwini, zwinąć.
Potem obtoczyć w mące, mleku i bułce tartej. Obsmażyć
na rumiano na rozgrzanym oleju.
Przełożyć do brytfanny, posypać serem i zapiekać około
15-20 minut w piekarniku w temperaturze 200o C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak