Sposób przygotowania

Płaską formę do pieczenia wysmarować olejem roślinnym. Pianki jojo wraz z dżemem i masłem umieścić w rondlu, lekko podgrzać mieszając, aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Mieszamy od dna! Gotować minutę, mieszać (od dna!).
Dodać preparowany ryż, poczekać aż pokryje się masą. Masę przekaładamy do wysmarowanej tłuszczem formy, docisnąć mokrą łyżką, wilgotnym nożem podzielić na 24 części. Odstawić do wystygnięcia, włożyć do lodówki na 10-12 godzin.

Ciasteczka te są doskonałe na różnego rodzaju kinderbale. Smaczne, kolorowe, proste i niedrogie.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    ciekawe i z moimi ukochanymi piankami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !