Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ryżowa z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Porcja z kurczaka lub wołowa porcja włoszczyzny 1/2 szklanki śmietany
ryż 3/4 szkl.
ser żółty 5 dag
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ryżowa z serem

Do wody (ok.1 i 1/2 - 2 l) wrzucić mięso ,podgotować,dodać włoszczyznę i opłukany ryż, posolić i ugotować. Wyjąć mięsko,śmietanę wymieszać z mąką, podprawić zupę.Na talerze wsypać starty ser i zieloną pietruszkę drobno posiekaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 15.01.2013 20:11
bardzo dobra
IKrakowianka 26.12.2012 09:33
dobry przepis
IZABELA29 23.11.2012 08:42
pysznie
Ada-Gaba 18.06.2012 13:32
pyszna
Monika79 27.02.2012 15:08
apetycznie wyglada
Goya 04.12.2011 17:02
o ciekawe
ben-ka 08.05.2011 15:37
hm....też takiej jeszcze nie robiłam ale przepis świetny,warto wypróbować:)
Ewelina47 15.11.2010 09:38
prosta, muszę spróbować
Anula1 08.09.2010 10:38
Takiej zupki jeszcze nie jadlam,bardzo ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak