Sposób przygotowania

Bialka ubić na sztywną pianę, dodać cukru i ubijac aż cukier się rozpusci. Następnie dodć żółtka i ubijać przez około 2 mibnuty. Nastepnie dodać mąki i proszek, wymieszać. Upiec.

Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. Galaretki rozpuścić i ostudzić. Śmietane podzielic na dwie częśći. Gdy galaretka się lekko zetnie wymieszać z jedną porcją śmietany i poczekać aż się ściągnie.
Biszkopt przekroić na pół. Pierwszą połowę skropić sokiem z brzosakwini. Włożyć do blachy.Wyłożyć część śmietany z galaretką. Z wierzchu ułożyć pokrojone na kawałki owoce. Przykryć resztą śmietany. Wstawić do lodówki na około 3 godziny. Pozostałą śmietane zmieszać z żelatyną, można też użyć barwnika. Obsmaować tort używając gorącego szerokiego noża. Ozdobić wg okazji.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    super! jestem pod wrażeniem :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    piękne:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    bajka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    śliczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    piękny i na pewno smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !