Sposób przygotowania

1. Przygotować bulion: przygotować 2 litry wody, cebulę i por pokroić na kilka części. Do wody wrzucić cebulę, por, sól, kolorowy pieprz. Wodę zagotować. Dodać kostki rosołowe. Wymieszać. Do gorącej wody wrzucić kotlety sojowe. Gotować przez 5 minut. Kotlety zdjąć z ognia, ale trzymać pod przykryciem jeszcze około 15 minut (wtedy będą mięciutkie).
2. Ziemniaki obrać i ugotować (w osolonej wodzie).
3. Kotlety wyjąć z bulionu i panierować w jajku i tartej bułce. Kłaść na gorący olej. Smażyć tak długo, aż kotlety będą miały złoto-brązowy kolor.
4. Kotlety podać z ziemniakami i gęstą mizerią.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    dobra alternatywa dla mięska

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !