Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki resztkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerstwe bułki 5 szt
mięso obrane z 1 porcji rosołowej
jaja 3 szt
Kostki rosołowe Kucharek 2 szt
szczypiorek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
sól, pieprz
olej do smażenia
bazylia 2 łyżki
oregano 2 łyżki
majeranek 2 łyżki
koperek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki resztkowe

Kostki rosołowe zalac 1 litrem wody, włozyc połamane na kawałki bułki i namoczyć (w razie potrzeby dolac wody). Bułke odcisnać i zmielić w maszynce lub chwile miksowac (nie za drobno). Do bułki dodać mięso, posiekana zieleninę (szczypiorek, pietruszke i inne zioła), jaja, pieprz oraz jeśli potrzeba sól. Wszystko wyrobic na jedolita masą (taką jak na mielone), jeśli jest zbyt rzadka należy dodac bułki tartej. Z masy formować kotlety, panierować je w tartej bułce i smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z surówka i/lub dowolnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 10.01.2012 14:14
super!
anemon 10.04.2011 20:36
Fajny pomysł na wykorzystanie mięsa, z którym nie wiadomo co zrobić.
Beata73 07.08.2010 19:31
fajna nazwa i nie żle smakuje!!
Ewa111 07.08.2010 15:12
dobry pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak