Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z ruklolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 350 gram
oliwa 4 łyżka
czerwona papryczka chilli (poziekana, bez nasion) 1 sztuka
skórka z cytryny 1 sztuka
sok z cytryny 2 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
ząbek czosnku 1 szt
rukola 60 (porwana na kawałki)
parmezan 35 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z ruklolą

W dużym rondlu ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu albo al dente.
Na małej patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek, skórkę z cytryny i chilli. Smażyć do momentu, aż czosnek zrobi się miękki (około 2-3 minuty). Dolać sok z cytryny. Makaron odsączyć, przełożyć do miski, wlać do niego aromatyczna oliwę, dodać porwane listki rukoli i parmezan (odrobinę odstawić do dekoracji), dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, podawać natychmiast posypane parmezanem.

(Danie to można też posypać posiekanymi orzechami).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 19.09.2010 19:15
super
Emilia22 19.09.2010 08:42
fajnie wygląda
kamilaj 29.08.2010 19:14
mniam :)
minka 22.08.2010 11:13
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak