Sposób przygotowania

W dużym rondlu ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu albo al dente.
Na małej patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek, skórkę z cytryny i chilli. Smażyć do momentu, aż czosnek zrobi się miękki (około 2-3 minuty). Dolać sok z cytryny. Makaron odsączyć, przełożyć do miski, wlać do niego aromatyczna oliwę, dodać porwane listki rukoli i parmezan (odrobinę odstawić do dekoracji), dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, podawać natychmiast posypane parmezanem.

(Danie to można też posypać posiekanymi orzechami).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    minka

    dobre
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    mniam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !