Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z borówką amerykańską

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

borówka amerykańska duży kubek
mleko 300 ml
mąka 200 g
jajko 1 sztuka
cukier puder ok. 2 łyżek
proszek do pieczenia łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z borówką amerykańską

mieszamy mikserem: mleko, mąkę, jajko, cukier puder oraz proszek do pieczenia.
Jak już wszystko wymieszamy to dodajemy borówkę amerykańską. Na rozgrzany olej formujemy małe placuszki (borówka pod wpływem ciepła robi się różowa i wycieka z niej przepyszny sok) smażymy aż do zarumienienia na małym ogniu. Ja osobiście jem je takie same ale mój maż zdecydowanie uwielbia je z bitą śmietaną lub cukrem pudrem.
Smaczego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak