Sposób przygotowania

CIASTO

Drożdż rozmieszać z ciepłą wodą do rozpuszczenia.

Wsypać mąkę, sól, olej i dobrze wyrobić ciasto.

Wyrobione ciasto odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Cebulę obrać pokroić w plastry i usmażyć na złoty kolor.

Pieczarki lekko poddusić.

Gdy ciasto wyrośnie, przełożyć je na dużą blachę, posmarować ciasto koncentratem.

Na ciasto układamy warstwami, cebulę, kiełbasę, ogórki, pomidora, pieczarki.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 stop.na około 30 minut.

Przed końcem pieczenia pizze posypać startym żółtym serem, podpiec by ser się rozpuścił.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !