Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki po karaibsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna i cukier po 4 łyżki
sok z cytryny i mąka ziemniaczana po 2 łyżki
jajko 1 sztuka
mleko 1/4 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
olej do smażenia 1-2 łyżka
cukier puder 2-3 łyżki
banan 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki po karaibsku

Obrane ze skórki banany rozgnieść i dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami (bez cukru pudru i oleju). Masę nałożyć łyżką na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron, aż się zrumieni. Podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maria1234 28.01.2024 18:52
Jutro robię ten przepis i nie mogę się doczekać.
szajba2 20.08.2011 10:50
fajna nazwa
KasiaK90 07.08.2011 21:06
świetne
kriso 27.07.2011 18:43
super przepis
Barbara55 27.06.2011 16:46
wolę po polsku tradycyjnie
Patrycja40 17.07.2010 10:14
fajny przepis
Małgorzata113 06.05.2010 08:08
Ale smakowity przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak